SJANGER: Splatterkomedie/kortfilm.
UTGIVELSESDATO: 15.02.2016.
INNSPILT: Juli 2014.
INNSPILLINGSSTED: Trysil
PRODUKSJONSSELSKAP: VIOLENCE PRODUCTIONS/3F
REGI: Doug Lee.
HOVEDROLLER: EmY, Memnock Didriksen.
MED: Raymond Bless.
SPILLETID: 13 minutter.
FORMAT: HD 1080p. Filmet med Panasonic GH2/Sony FS700.


STORY: Lisa blir stekt levende av den glødende sola, hun er smittet av et ukjent virus, har kraftig feber og er tom for vann. En kald innsjø blir redningen, da vann er det eneste som lindrer den brennende feberen, men bygdeoriginalen Trygve, som fisker ved sjøen, oppdager henne når hun legger på svøm i sjøen. Når så Lisa plutselig flyter livløs i vannet, så får Trygve panikk. Livredningskunnskapene strekker ikke til, og dermed er Trygve "stuck" med en vakker, blond, naken, og svært død jente - et  "dead bait". Hva skal han gjøre da?

DEAD BAIT er en ny kortfilm fra Violence Productions, laget i samarbeid med 3F. Filmen er inspirert av de første produksjonene til Violence Productions på 90-tallet, der alle filmene stort sett ble spilt inn på kun EN dag.

DEAD BAIT skapte kontroverser allerede før filmen var klippet sammen, da et promobilde fra filmen ble forbudt vist på Facebook-gruppa "Skrekkruttskolen". Dette fordi bildet visstnok var "støtende" for en admin på sida der....

Filmen er en spinnvill splatterkomedie, om valgets kvaler, og minner en også på om at alt ikke nødvendigvis er det det ser ut til å være. Det er lett å bli lurt, både for en karakter i en story og for publikum. Og skal man gi etter for den lille "djevelen" man har sittende på skuldra, eller skal fornuften få råde? Og hvem - eller hva, er Lisa? Se DEAD BAIT og finn ut av det selv.

DEAD BAIT ble forøvrig vist på BUT-filmfestival i Holland 01-02. september 2016.

DEAD BAIT PÅ IMDb
FILMFRONT.NO - REVIEW
NORDIC FANTASY - DEAD BAIT PREVIEW
ATTACK OF THE KILLER KAST REVIEW
BESTILL DEAD BAIT PÅ BLU-RAY (kr 149,-)
Bonus: Kommentatorspor, behind the scenes, trailere